Alte știri

ULTIMA ORĂ // Bolea și Voronin au atacat la CC modificarea Legii procuraturii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câteva minute în urmă, deputatul socialist Vasile Bolea a anunțat că Legea PAS cu privire la modificarea Legii procuraturii a fost atacată la curtea Constituțională, iar sesizarea a fost semnată inclusiv de către deputatul comunist Vladimir Voronin, informează Telegraph.md

”Astăzi, împreună cu dl. Vladimir Voronin am semnat și am depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicităm verificarea constituționalității legii nr.102 din 24 august 2021 pentru modificarea legii cu privire la procuratură.

Considerăm că această lege încalcă prevederile constituționale, atentează grav asupra principiilor de separare a puterilor în stat și face ingerință în activitatea Consiliului Superior al Procurorilor.

Ceea ce vrea să facă actuala guvernare – să subordoneze justiția și procuratura. Vor să aibă un Procuror General de buzunar. De aceea au scuipat în principiile statului de drept, nu au solicitat opinia și expertiza structurilor internaționale din domeniu și au trecut cu vederea criticile și opiniile societății civile”, a declarat Bolea.

Amintim că Bolea și Voronin fac parte din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Parlamentul Republicii Moldova Deputat înParlamentul Republicii Moldova VB nr. septembrie 2021 CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A REPUBLICHI MOLDOVA str.Alexandru Lăpușneanu nr. 28, Chișinău MD 2004, Republica Moldova SESIZARE prezentată în conformitate cu articolul 25 lit. din Legea nr. 317- XIII din 13 decembrie 1994 cu privire la Curtea Constituțională și articolele 38 alin.(1) lit. g) 39 din Codul Jurisdicției Constituționale nr. 502-XIII din 16 iunie 1995 pentru controlul constituționalității Legii nr. 102 din 24 august 2021 pentru modificarea Legii r.3/2016 cu privire la Procuratură CURTEACONSTIT AREPUBLICII MOLDOVA "210920”

loading...

Comments are closed.