Alte știri

ULTIMA ORĂ // CA Chișinău decide astăzi dacă acceptă spre examinare soarta clădirilor la care visează Veaceslav Platon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea de Apel va decide astăzi dacă admite sau nu spre examinare contestația depusă de Veaceslav Platon împotriva încheierii judecătorești din 5 mai, care a întors Casa Modei și fostul sediu ASITO in posesia omului de afaceri Vladimir Russu. Avocații lui Russu afirma că această contestație este din capul locului inadmisibilă o dată ce există alte decizii de judecată care o invalidează anticipat, scrie Deschide.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

“Recursul împotriva încheierii din 05.05.21 este inadmisibil în temeiul legii. La fel ca și în cazul recursurilor procurorului Mihai Nicolae împotriva încheierilor din 10.12.20 și 15.12.20 ( Tertea și Costiuc) – acte care au fost respinse de Curtea de Apel ca fiind inadmisibile. Dacă magistrații de la Curtea de Apel ar admite recursul, l-ar ajuta pe Platon de 2 ori: în cazul când a respins recursurile procurorului și în cazul dat dacă va admite recursul lui Platon”, afirma Sergiu Istrati, avocatul lui Vladimir Russu.

Platon contestă și cere anularea Ordonanțatei Procurorului General din 6 aprilie, 2021, în pofida faptului că cel din urmă a cerut și instanțelor ierarhic superioare să nu revalideze dubioasa decizie din decembrie, 2020 care – de n-ar fi fost anulată – ar fi transferat imobilele în posesia lui Platon.

Cu alte cuvinte, Veaceslav Platon face uz de toate instrumentele procedurale ca să mențină cu orice preț cazul pe masa justițiabililor, chiar dacă acțiunile sale – spun juriștii – sunt lipsite de logică juridică.

Amintim că la începutul lunii aprilie, procurorul General, Alexandr Stoianoglo a admis plângerile SRL ”Continental Business Invest” și SRL ”SCM Development Mol” și a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care cele două imobile au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate. În concret, este vorba despre ”Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința SRL ”Interprimcolect” și , respectiv, ”Pavrapid” SRL, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Veaceslav Platon. Prin urmare, Procurorul General a restabilit drepturile SRL ”Continental Business Invest” și SRL ”SCM Development Mol”, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Vladimir Russu, dispunând restituirea celor două imobile proprietarului.

Chiar dacă procurorul general a anulat acele ordonanțe, Veaceslav Platon o ține una și bună, că el are dreptul la cele două imobile și a cerut în instanță anularea ordonanței procurorului general.

loading...

Comments are closed.