Social

Ultima Oră: Care este situația din capitală ca urmare a condiţiilor meteo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria Chişinău informează că la această oră traficul rutier pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Având în vedere ninsoarea din ultimele ore, ÎM Regia „Exdrupo” acţionează la moment cu 20 de utilaje şi împrăştie material antiderapant pe străzile oraşului. De asemenea, Regia locativ-comunală intervine cu 12 utilaje de model HACO la curăţarea trotuarelor, iar angajaţii întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ deszăpezesc staţiile de aşteptare a transportului public şi trecerile pietonale, se spune într-un comunicat emis de Primăria Municipiului Chișinău.

Operatorii municipali de salubrizare îşi vor schimba programul de intervenţie pe parcursul zilei, în dependenţă de evoluţiile condiţiile meteo.

În context, sunt solicitate persoanelor fizice şi agenţii economici să-şi cureţe zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

În acelaşi timp, se recomandă tuturor locuitorilor Chişinăului să evite, pe cât este de posibil, ieşirile din casă sau deplasările prin oraş, până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo.

Pe această cale, locuitorii sunt informați că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

loading...

Comments are closed.