Alte știri

VIDEO // ULTIMA ORĂ: Cavcaliuc anunță noi presiuni asupra PACE. „Se blochează deschiderea contului electoral”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activismul politic al Partidului PACE și al liderului formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, încrederea de care se bucură formațiunea politică, creșterea intenției de vot pentru nr.1 din buletin îi deranjează tot mai mult pe cei care încă mai iau decizii în țară. Despre aceasta a anunțat Cavcaliuc în cadrul unui briefing de presă susținut astăzi.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Presiunile la care sunt supuși membrii partidului PACE nu se limitează doar la abuzurile din partea procurorilor. Cei care se tem de PACE și de Cavcaliuc încearcă să împiedice participarea partidului la alegeri și prin trucuri meschine, inclusiv inventarea motivelor pentru a nu deschide cont electoral”, a menționat liderul PACE.

Imediat după ce a fost înregistrat de CEC, pe 24.05.21 partidul PACE a depus cerere la Eximbank pentru deschiderea contului electoral.

Potrivit liderului PACE, alegerea acestei bănci se explică prin faptul că partidul are deschis acolo un cont chiar din prima zi de la constituire.

Problemele ar fi apărut acum 10 zile când Președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc a solicitat deschiderea unui cont electoral. Acesta a fost ținut la bancă timp de aproximativ 2 ore, pentru a îndeplini tot felul de formalități, care deveneau din ce în ce mai multe.

Partidul PACE califică acest pas drept încă o încercare de intimidare a membrilor săi.

„Există o bănuiala rezonabilă, că și aceste acțiuni au fost puse la cale la acea ședința secretă cu participarea procurorilor de rang înalt, politicienilor corupți și a interlopilor”, a menționat liderul PACE.

Potrivit lui, aceștia simt că timpul lor se scurge și degrabă vor ajunge la închisoare.

„Mesajul nostru este același – nu veți reuși să ne speriați! Chiar astăzi mergem la altă bancă pentru a deschide cont electoral. Dar, nu vom trece cu vederea acest abuz. Vom sesiza PromoLex, OSCE, observatori internaționali, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării, procuratura și Banca Națională. Cerem să fie analizate toate circumstanțele acestui caz, iar persoanele vinovate de tergiversare și intenționată de blocare a activității partidului PACE să fie sancționate. Aveți puțină răbdare. Vom face ordine în țară, iar cei care se cred astăzi atotputernici și de neatins, vor înfunda pușcăriile, inclusiv bancherii”, a conchis Cavcaliuc.

Potrivit celor din PACE, este o absurditate când în țară sunt candidați, lideri politici penali, implicați în acte de spălare a banilor de miliarde din alte țări – lor li se deschid ușor conturi electorale. Pe de altă parte, un partid ale cărui tranzacții sunt transparente, care nu a avut vreo dată probleme legate de deservirea conturilor sale, este blocat de bancă.

Amintim că anterior, liderul PACE a făcut dezvăluiri despre cazul în care a fost implicată în decembrie 2016, candidata nr.8 pe lista partidului PAS la alegeri parlamentare, Nata Albot, aceasta fiind depistată cu substanțe narcotice asupra sa, pe aeroportul Chișinău.

La două zile de la dezvăluirile făcute de Cavcaliuc, Nata Albot a anunțat că își va retrage candidatura.

Cavcaliuc susține că pe listele electorale există în jur de 30 de persoane care au probleme penale.

Liderul PACE a promis să prezinte noi dezvăluiri șocante despre schemele de corupție în rândul candidaților la funcția de deputat și alți funcționari de rang înalt.

Mai mult, Cavcaliuc susține că săptămâna trecută, într-o clădire de stat s-au întâlnit mai mulți procurori, politicieni și persoane din mediul criminal. Scopul acestei întâlniri a fost de găsirea unei căi prin care să nu permită lui Cavcaliuc și Partidului Acasă Construim Europa să participe la alegerile parlamentare anticipate.

Amintim că Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.

loading...

Comments are closed.