Actualitate

ULTIMA ORĂ // CC a suspendat Legea prin care a fost abrogată ”Legea miliardului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

La solicitarea deputaților PRO Moldova, Curtea Constituțională a decis astăzi suspendarea Legii prin care a fost abrogată așa zisa ”Lege a miliardului”, informează Telegraph.md

”Prin Decizia nr. 150 din 22 decembrie 2020, Curtea a admis cererea de suspendare a acțiunii Legii nr. 230 din 16 decembrie 2020 pentru abrogarea Legii nr. 235 din 3 octombrie 2016 privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat nr. 807 din 17 noiembrie 2014 și nr. 101 din 1 aprilie 2015, depusă de domnii Adrian Candu și Vladimir Cebotari, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, depusă în cadrul sesizării nr. 212a/2020”, transmite CC.

Menționăm că Legea în cauză a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial și urma să intre în vigoare.

Documentul a fost înaintat cu titlul de inițiativă de către un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM. Aceștia au propus ca banii care urmau să fie alocați pentru recuperarea datoriilor celor trei bănci să fie alocați pentru susținerea agricultorilor.

Astfel, Guvernul, în termen de 3 luni, va elabora și va propune măsurile necesare pentru soluționarea problemei datoriei băncilor ”Banca de Economii”, ”Banca Socială” și ”Unibank” față de Banca Națională a Moldovei.

loading...

Comments are closed.