Politic

Ultima oră! CNA, percheziții la Ministerul Economiei și acasă la unii funcționari de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii și procurorii anticorupție au descins azi-dimineaţă la Ministerul Economiei și Infrastructurii, dar și la Agenția Națională Transport Auto (ANTA). Perchezițiile au loc în cadrul unor cauze penale ce vizează nereguli din domeniul transportului, transmite Deschide.md.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a specificat pentru CrimeMoldova că acţiunile se desfășoară în municipiul Chişinău.

„Acţiunile de urmărire penală au început la primele ore ale dimineţii, cu percheziţii la domiciliile unor funcţionari, iar acum continuă pe mai multe adrese din capitală, inclusiv la ANTA şi sediul Ministerului Economiei şi Infrastructurii. Vom reveni cu detalii pe parcursul operaţiunii”, a declarat Starinschi.

Cauzele penale au fost pornite pe faptul creării unor scheme frauduloase prin care angajați ai ANTA, MEI și FISC au intimidat mai mulți operatori rutieri. Ei au creat rute noi suplimentare pentru a deposeda agenții economici incomozi. La rîndul lor, operatorii favorizați și „protejați” de către cei vizați în dosar erau obligați să achite taxe ilegale celor care întrețineau schema ilegală.

loading...

Comments are closed.