ULTIMA ORĂ // CNES a admis cererea PAS privind inaugurarea Maiei Sandu în prezența a 250 de persoane

În plină pandemie, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a emis astăzi o hotărâre prin care stabilește măsurile necesare pentru asigurarea condițiilor optime de siguranță epidemiologică în cadrul desfășurării ceremoniei de învestitură a Președintelui Republicii Moldova, fiind admisă cererea PAS privind inaugurarea Maiei Sandu în prezența a 250 de persoane.

CNESP a dispus ca ceremonia de învestitură a Președintelui, planificată pentru data de 24 decembrie 2020, în incinta Palatului Republicii, să fie desfășurată cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19. Ceremonia va dura cel mult 2 ore, iar numărul participanților de maxim 250 de persoane.

Organizatorii ceremoniei să întocmească lista de evidență epidemiologică a participanților la eveniment după modelul stabilit și să o prezinte organelor abilitate. De asemenea, vor asigura termometria fiecărui participant la ceremonie la intrare în clădire.

Persoanele cu temperatura corpului mai mare de 37,5 grade Celsius nu vor fi admise la ceremonie.

O altă măsură prevede asigurarea accesului strict cu măști de protecție a participanților la ceremonie și monitorizarea purtării corecte a măștilor pe toată durata ceremoniei. Participanții vor trebui să respecte distanța fizică de 1,5 metri. În același timp și scaunele sau fotoliile vor fi amplasate în sala festivă la o distanță de 1,5 metri în față, spate și lateral. Totodată, în locurile vizibile la intrare, pe holuri, în grupurile sanitare, la vestiare și în sala festivă a Palatului Republicii vor fi puse la dispoziție substanțe dezinfectante pe bază de alcool.

Cu 3 ore mai devreme de începerea ceremoniei va trebui asigurată dezinfecția tuturor încăperilor, inclusiv a sălii festive, a holurilor sau grupurilor sanitare. CNESP a mai dispus să fie verificate sistemele de ventilație, aparatele de aer condiționat în Palatul Republicii, dezinfecția și exploatarea lor în regimul și parametrii tehnici stabiliți.

Hotărârea CNESP vine în contextul demersului reprezentanților partidului politic PAS, invocând prevederile legale privind procedura de învestire în funcție a Președintelui Republicii Moldova și limita de 50 persoane stabilită anterior de CNESP pentru evenimente cu caracter unic.

Decizia CNESP: Măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19 la ceremonia de învestitură a Preşedinte… by Telegraph Moldova on Scribd

Total
0
Shares
Total
0
Share