Politic

ULTIMA ORĂ // Comuniștii și socialiștii cer demisia membrilor CEC, care la miez de noapte au suspendat alegerile din Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer demisia celor șase membri ai Comisiei Electorale Centrale, care au decis, într-o ședință nocturnă, suspendarea turului doi al alegerilor din Bălți. Opoziția parlamentară califică aceste acțiuni drept ilegale și îi cere Procuraturii Generale să investigheze cazul. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist, Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Nu venim cu aprecieri referitor la candidați, nu condamnăm și nu justificăm pe nimeni. Ne interesează partea legală, juridică. Codul electoral al Republicii Moldova a fost călcat în picioare. A avut loc un derapaj de la normele democratice, a avut loc o imixtiune politică referitor la organizarea scrutinului. În conformitate cu legea, decizia de suspendare a turului doi îi aparține justiție. În noaptea de sâmbătă spre duminică, urma să se expună instanțele și abia după ce ultima instanță se pronunță, urma să fie realizată suspendarea turului doi. CEC a comis un abuz și a depășit atribuțiile legale. Azi, noi, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor ne adresăm Procuraturii Generale cu scopul de a iniția anchetă și de a atrage la răspund factorii de decizie cei care au luat decizii abuzive. Cerem demiterea membrilor CEC, care au participat la acest show. Considerăm că deciziile nocturne trebuie condamnate și cea mai bună soluție este demisia”, a declarat Vlad Batrîncea.

loading...

Comments are closed.