Ultima oră! Constantin Țuțu se va duela pe aceeași circumscripție electorală cu Andrei Năstase

constantin tutu, pdm, partidul democrat, plahotniuc

Astăzi s-a aflat lista candidaților blocului electoral ACUM pentru cele 51 de circumscripții uninominale la alegerile din 24 februarie 2019. PAS va propune 22 de candidați, Platforma DA la fel 22, iar 7 locuri vor reveni persoanelor apolitice care susțin acest bloc, scrie Deschide.md.

Astfel liderul PPDA, Andrei Năstase, va participa pe circumscripția nr. 33, care corespunde cu o parte din suburbiile Chișinăului. Totodată, candidatul Partidului Democrat pe această cicumscripție va fi actualul deputat PDM, Constantin Țuțu, după cum a scris ieri Unimedia.info. Din aceste informații reise că Țuțu se va duela pe aceeași circumscripție electorală cu Năstase.

“Deputatul și fostul luptător de K1 este extrem de activ în circumscripția 33 din care face parte și satul Băcioi de unde este originar. Țuțu nu a confirmat însă că va participa la scrutin pe circumscripția repsectivă, însă chiar și săptămâna trecută a lansat un spot video cu iz electoral”, a scris sursa citată, după ce dumincă a avut loc ședința organizației PDM Chișinău.

constantin tutu, pdm, partodul democrat, plahotniuc

Mai jos vă prezentăm lista candidaților propuși de PPDA, conform Deschide.md:

Amintim că la alegerile locale din Capitală care au avut loc în primăvară, Andrei Năstase a acumulat mai puține procente în oraș, însă a fost salvat de voturile locuitorilor din suburbii. Acest fapt constituie încă un argument de ce platformistul ar alege să lupte pentru funcția de deputat anume pe circumscripția nr.33.

Conform Codului Electoral, alegerile în circumscripții se vor face într-un singur tur, iar candidatul care va lua cele mai multe voturi va fi ales deputat în Parlament. Restul 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid ca și în anii precedenți.

Total
0
Shares
Total
0
Share