Alte știri

ULTIMA ORĂ // Conturile Bass-Systems, care figurează în dosarul lui Plahotniuc, din nou sub sechestru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea de Apel Chișinău a admis contestația Procuraturii Anticorupție, anulând hotărârea primei instanțe prin care fusese ridicat sechestrul de pe conturile bancare ale SRL ”Bass-Systems” (în prezent – ”S&T IT Services”), în care se dețin” mijloace financiare în sumă de peste 50 milioane de lei.

În cadrul urmăririi penale, începută în octombrie 2019 pe faptul spălării de bani, a fost aplicat sechestru pe bunurile SRL ”Bass-Systems” și anume: 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace financiare deținute in conturi în suma de peste 50 milioane de lei.

Sechestrul a fost aplicat în scopul unei eventuale confiscări speciale a bunurilor rezultate din infracțiunea de spălare de bani investigată.

Ulterior, la cererea administratorului SRL Bass-Systems a fost ridicat sechestrul de pe capitalul statutar și de pe unele conturi operaționale pentru a debloca activitatea întreprinderii și, respectiv, pentru a permite finalizarea unei tranzacții de vânzare-cumpărare a acțiunilor de către un investitor austriac, conform înțelegerilor precontractului anterioare începerii urmăririi penale.

Astfel, este în vigoare sechestrul aplicat pe contururile SRL Bass-Systems unde se dețin peste 50 milioane MDL.

Urmărirea penală este în desfășurare, fiind expediate o serie de cereri de asistenta juridică internațională, iar după primirea rezultatelor, procurorii vor decide în consecință.

Disonanță cognitivă? Cei de la PAS sunt supărați că Maia Sandu nu a primit bodyguarzi de la SPPS

loading...

Comments are closed.