Alte știri

ULTIMA ORĂ // Decizia PDM cu privire la invitația lui Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Biroului Executiv al Partidului Democrat din Moldova s-au întrunit astăzi în ședință de lucru. În cadrul acesteia au fost discutate rezultatele alegerilor prezidențiale, dar și contextul politic actual, precum și eventuale scenarii în continuare.

PDM consideră imperativ necesar un dialog la nivel de partide politice autentice în Parlament, care să se soldeze cu elaborarea unui plan anti-criză, instituirea unui nou guvern agreat de toate forțele politice, curățarea clasei politice și ulterior organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere și corecte. Democrații se pronunță pentru următoarele domenii ca fiind esențiale în depășirea crizei în care se află țara: lupta împotriva pandemiei, reformarea justiției și relansarea economiei.

Ieri PDM a anunțat că nu va participa la consultări cu instituția prezidențială. Liderul PDM Pavel Filip a declarat că formațiunea pe care o conduce pledează pentru discuții în cadrul unei mese rotunde, într-un format care să capete un statut permanent, la care ar participa toate partidele autentice. ”În acest moment, dialogul pe filiera bilaterală nu poate fi productiv și eficient, mai ales în situația în care suntem. Și aceste discuții trebuie demarate imediat, dat fiind situația de criză în care ne aflăm și presiunea timpului”, a menționat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

Încă neinvestită în funcție, Maia Sandu intenționează deja să se întâlnească cu ambasadorul rus la Chișinău

loading...

Comments are closed.