Alte știri

Ultima oră: Deputatul ACUM Lilian Carp NU votează pentru Robu în funcția de procuror general interimar!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații din alianța ACUM-PSRM l-au propus astăzi pe Dumitru Robu în calitate de candidat la funcția de procuror general interimar. Însă nu toți cei din blocul ACUM au votat pentru Robu, deputatul Lilian Carp s-a abținut de vot.

De menționat că înainte de face alianță cu Dodon, Năstase și Maia Sandu declarau că vor aduce un procuror din UE care să lupte cu corupția din R. Moldova. Se pare că această idee a fost abandonată în urma negocierilor ascunse dintre partidele ACUM și PSRM.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit site-lui Anticorupție.md, există suspiciuni cu privire la integritatea lui Dumitru Robu. În ultimii ani, acest procuror a indicat sume a câte 8000 și 5000 de euro primite drept donații de la socri. Până acum, Robu a deținut funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău.

Menționăm că deputații au votat pentru cadidatura lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar fără ca aceasta să fie prezent în sală, astfel nimeni nu au avut posibilitatea să-i acorde întrebări înainte de votare. După ce Robu a fost votat de Parlament, el urmează să fie numit în funcție de președintele Dodon printr-un decret prezidențial.

Amintim că funcția de Procuror General a rămas vacantă după ce Eduard Harunjen și-a depus demisia.

deputații ACUM-PSRM l-au propus pe Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar, igor dodon dumitru robu, procuratura generala, 

Procuratura Generală infirmă declaraţiile lui Năstase, cu privire la tăinuirea unor solicitări venite din Elveţia, andrei nastase vlad plahotniuc, eduard harunjen procuror general republica moldova, pdm platforma da, lupte politice, 
sediul Procuraturii Generale
loading...

Comments are closed.