Politică

ULTIMA ORĂ // Domnica Manole, recuzată de la examinarea sesizării în care este vizată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Domnica Manole, judecător și președinte al Curții Constituțională, a fost recuzată de la examinarea sesizărilor privind controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale.

Recuzarea a fost înaintată de către reprezentantul Parlamentului, motivându-se că Manole va examina o sesizare în care este vizată direct. După depunerea cererii de recuzare, Plenul CC s-a retras în deliberare, fără Domnica Manole, iar pronunțarea va avea loc peste câteva minute.

Amintim că vineri, 23 aprilie 2021, deputații au adoptat, cu 53 de voturi, hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Prin hotărâre, se anulează prin retragere în parte cu efect pentru viitor actul administrativ individual ilegal favorabil și anume Hotărârea Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea Domnicăi MANOLE în funcția de judecător al Curții Constituționale. Hotărârea a intrat în vigoare și este executorie la data adoptării și poate fi contestată, în termen de 30 de zile, cu cerere prealabilă adresată Parlamentului Republicii Moldova.

Menționăm că CC examinează în aceste momente sesizările privind hotărârile menționate.

loading...

Comments are closed.