Politică

Ultima oră! Fără să-l consulte pe Năstase, Maia Sandu a decis să o voteze pe Greceanîi Speaker!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe ultima sută de metri, PAS a trădat Platforma DA! Deputații din partidul condus de Maia Sandu au decis în seara zilei de miercuri că sunt gata să o voteze pe candidata PSRM Zinaida Grecianîi la funcția de Președinte a Parlamentului. Asta deși anterior s-au înțeles cu Andrei Năstase că el va fi candidatul blocului ACUM la această funcție.

„Astăzi, Consiliul Politic Național al PAS, cu 46 de voturi „Pentru” și 1 „Împotrivă” din 47 de membri prezenți, și-a asumat o decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică actuală și oferi Moldovei un guvern legitim și democratic. CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin”, se arată în comunicatul emis de PAS.

„Sperăm că această decizie va fi împărtășită de partenerii noștri din blocul ACUM, Platforma DA”, se mai spune în mesajul partidului condus de Maia Sandu.

Menționăm că luni noaptea, deputații din PAS cu DA au avut o întâlnire cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care a venit într-o vizită la Chișinău. Discuția s-a făcut departe de ochii presei.

În ceasul al 12-lea Năstase și Maia Sandu și-au trădat alegătorii, Ce au făcut maia si nastase la întâlnirea cu Kozak, pas da psrm, blocul acum socialistii parlament, dodon maia sandu nastase, rusia moldova, Amintim că înainte de alegerile din 24 februarie, partidele PAS și Platforma DA au semnat un pact comun prin care ambele formațiuni politice au jurat că după ce ajung în Parlament nu vor face coaliție cu PSRM sau PDM. Astăzi, 5 iunie, partidul condus de Maia Sandu a încălcat acest pact.

loading...

Comments are closed.