Politic

Ultima oră: Grupul operativ de trupe ruse (GOTR) a reluat în forță exercițiile militare în Transnistria!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupul operativ de trupe ruse (GOTR), dislocat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a reluat în forță exercițiile militare, scrie europalibera.org. De la începutul acestui an are loc cu un amplu program de pregătire pentru toate categoriile de militari.

Ieri au avut loc exerciții ale lunetiștilor. Potrivit unul comunicat al districtului militar vestic al Ministerului rus al apărării, sarcina lunetiștilor era de a efectua un marș până la punctul de destinație, de a ocupa poziții avantajoase, mascându-și prezența, și de a exersa tragerea la ținte aflate la o distanță de până la 900 de metri. Militarii au fost antrenați să acționeze ținând cont de experiența militară locală și internațională.

Chiar de la începutul anului, militarii GORT au început un program intens de pregătire, iar exerciții militare au avut loc practic în fiecare zi, unele cu participarea militarilor din așa-numitele forțe armate transnistrene.

Pe parcursul ultimei săptămâni au avut loc exerciții de pregătire inginerească, de condus mașinile de luptă în condiții de teren accidentat, inginerii în radiocomunicații și-au testat abilitățile în cazul deteriorării tehnicii în timpul luptei, iar operatorii de lansatoare de grenade au exersat tragerea asupra infanteriei sau a tehnicii blindate a dușmanului folosind locații precum acoperișurile sau geamurile blocurilor.

loading...

Comments are closed.