Actual

ULTIMA ORĂ // Guvernul alocă 60 de milioane de lei pentru procurare vaccinului împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Republicii Moldova a decis astăzi să aloce, din fondul de rezervă, 60 milioane de lei Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru procurarea vaccinului împotriva COVID-19. Hotărârea a fost adoptată câteva minute în urmă, informează Telegraph.md

”Pentru diminuarea pandemiei asupra populației, pe lângă respectarea măsurilor de profilaxie, este important asigurarea imunizării populației cu vaccin împotriva COVID-19”, a declarat Tatiana Zatîc, secretar de stat, ministru interimar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în timpul ședinței de Guvern.

Aureliu Ciocoi, premierul interimar, a menționat că decizia de astăzi este importantă, iar în scopul implementării ei s-a cerut Parlamentului permisiunea privind derogarea de la cadrul normativ în vigoare, pentru a nu se pierde timpul cu tenderele de durată.

Conform estimărilor efectuate de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pentru atingerea țintei de 70% populație vaccinată sunt necesare 4 851 403 doze. Luând în considerație, că 1 386 115 doze (pentru 20% populație) vor fi obținute gratuit prin COVAX, 2 079 173 doze (pentru 30% populație) vor fi necesare de procurat prin COVAX la preț preferențial, restul 1 386 115 doze (pentru 20% populație) necesită a fi procurate de către țară.

Menționăm că până la situația de ieri, în țara noastră au fost înregistrate 198228 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 174099 cazuri recuperate, 4183 decese.

loading...

Comments are closed.