Alte știri

ULTIMA ORĂ // Judecătorii CA Chișinău au admis recuzarea împotriva magistraților din dosarul lui Dorin Damir

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câteva minute în urmă, un complet de judecată al Curții de Apel Chișinău a admis cererea procurorului de caz privind recuzarea judecătorilor Ghenadie Morozan și Maria Negru de la examinarea dosarului privind arestarea finului lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ghenadie Morozan este cumnatul lui Vlad Plahotniuc, iar Maria Negru este sora avocatului Gheorghe Avornic, ultimul fiind apărătorul fostului lider al PDM.

După pronunțarea încheierii de astăzi, recursul declarat împotriva încheierii privind arestul lui Dorin Damir va fi examinat de către un alt complet de judecată.

Potrivit activistului civic Pavel Grigorciuc, Dorin Damir este deținut în condiții de lux. ”Damir astăzi este deținut într-o cameră bună, VIP, are duș personal, aer condiționat, TV, bucătărie proprie. Este într-o garsonieră care nu poate fi comparată cu celulele din subsoluri în care ne-au ținut pe noi în perioada guvernării lui Vlad Plahotniuc, dar nu-i vreo problemă, lasă-l să fie în condiții bune, să nu-i fie încălcate condițiile de detenție și drepturile, însă este important ca el să rămână în închisoare”, a declarat Pavel Grigorciuc.

Damir, împreună cu șeful inspectoratului de politie din Bălti și un inspector de la Poliția de Frontieră, au fost plasați în arest săptămâna trecută în dosarul fostei Direcții misiuni speciale din cadrul INI. Ei sunt învinuiți de fals în acte publice, abuz de serviciu și divulgarea secretului de stat.

loading...

Comments are closed.