ULTIMA ORĂ // Jurnalistul Vlad Ţurcanu este propus Parlamentului pentru funcţia de director general al TRM

Jurnalistul Vlad Ţurcanu este propus Parlamentului pentru funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM). Pentru candidatura lui au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare (CSD) al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de Sergiu Stanciu, membru al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a venit din partea preşedintelui CSD, Arcadie Gherasim, scrie trm.md

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma mea de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul general este desemnat pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

El poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share