ULTIMA ORĂ // La inițiativa lui Igor Dodon, cu susținerea PSRM, vârsta de pensionare a fost redusă

La inițiativa lui Igor Dodon, cu susținerea PSRM, vârsta de pensionare a fost redusă. Proiectul de lege a fost adoptat definitiv în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, informează Telegraph.md

Legea stabilește vârsta standard de pensionare de 57 de ani pentru femei și de 62 de ani – pentru bărbați.

Autorii argumentează că majorarea progresivă din 2017 a vârstei standard de pensionare până la 63 de ani atât pentru bărbați cât și pentru femei nu a ținut cont de speranța de viață în Republica Moldova, dar și de speranța de viață sănătoasă din tară.

Pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare în condiții deosebite de muncă cel puțin 10 ani compleți, vârsta standard de pensionare se diminuează cu de la 5 ani până la 9 ani și 6 luni, în funcție de stagiu.

”Și de această dată cei din PAS-ul Maiei Sandu, Platforma DA a lui Andrei Năstase, Partidul Democrat a lui Filip și Diacov, dar și PRO MOLDOVA lui Candu nu au dorit susținerea acestui proiect de lege foarte important pentru cetățeni. ACUM este limpede cît de mult le pasă de cetățeni celor din alianța SANDU – CANDU – DIACOV – NĂSTASE”, a declarat deputatul Grigore Novac.

Ieri, președintele Igor Dodon spune că este gata, până la încheierea mandatului, să promulge Legea cu privire la micșorarea vârstei de pensionare. Despre aceasta șeful statului a declarat la Prime TV.

Legea va fi aplicată începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Igor Dodon spune că este gata să promulge Legea privind micșorarea vârstei de pensionare

Total
0
Shares
Total
0
Share