Politic

ULTIMA ORĂ // La propunerea PAS, judecătorii CC vor ridica un salariu lunar în mărime de circa 82 mii lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul premier, Ion Chicu a venit cu o reacție după ce ieri, în Parlament, deputații PAS au majorat salariile unor categorii de funcționari.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Ne inspirăm de pe situl Parlamentului și admirăm cu invidie galbenă “vremurile bune” din curtea Curții Constituționale.

Urmare a votului PAS de ieri, salariul lunar al Liubei Șova – judecător la Curtea Constituțională, aleasă de Maia Sandu, prim-ministru, va crește de la circa 44,7 mii lei la circa 82 mii lei.

Geaba presa și societatea se indignează că judecătorii CCM vor primi un premiu anual de 40 mii lei. Ei vor primi în FIECARE LUNĂ așa spor specific, după amendamentele propuse și votate ieri de deputații PAS.

Ce-au votat ieri deputații PAS referitor la salariul judecătorilor Curții Constituționale:

– ridicarea clasei de salarizare de la 121 la 126 și, respectiv, a coeficientului de salarizare de la 12,29 la 13,65;
– majorarea valorii de referință pentru calculul salariului de la 2600 lei la 3000 lei;
– majorarea sporului specific de la 40% la 100%.

Astfel, de la (2600×12,29×1,4)=44735,6 lei s-a ajuns la (3000×13,65×2)=81900 lei lunar

Cum se explică toate aceste cadouri ale PAS față de judecătorii Curții Constituționale? Așa-i că majorarea salariului deputaților cu 1394 lei pe lună ne pare “bătaie de joc” în raport cu slugile poporului?

Maia Sandu, salariul profesorului l-ați majorat cu 316 lei. Pe cel al medicului – cu zero lei. Pe cel al Liubei Șova – cu 37 mii lei pe lună.

Vă rugăm să nu promulgați asemenea obrăznicie și bătaie de joc față de oamenii care v-au crezut și votat, Maia Sandu. Întoarceți această rușine de proiect înapoi în Parlament – n-o promulgați!

Vreau sincer să cred, că deputații PAS n-au votat ce-i scris mai sus, iar pe situl Parlamentului s-a strecurat o “eroare tehnică”. Poate cineva din “presa independentă” să solicite deputaților Grosu, Stamate și Roșca să confirme/infirme “fericirea din curtea Curții” Domnicăi Manole?”, a scris Chicu, potrivit omniapres.md

loading...

Comments are closed.