Oficial

ULTIMA ORĂ // Ministrul Fadei Nagacevschi scoate la iveală implicarea Guvernului Maia Sandu în eliberarea lui Vlad Filat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmare a pronunțării încheierii privind eliberarea condiționată a ex-premierului Vlad Filat, noul ministru al Justiției a organizat o conferință de presă, iar în cadrul acesteia a scos la iveală presupusele implicări a Guvernului Maia Sandu în eliberarea lui Vlad Filat, transmite Telegraph.md

Potrivit ministrului, demersul de eliberare condiționată a fost semnat și depus la instanța de judecată pe parcursul zilei de 12 noiembrie 2019, în ziua când a vot votată moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri în frunte cu Maia Sandu.

”Am rămas surprins că nu am fost măcar informat de către Administrația Națională a Penitenciarelor despre faptul că există o asemenea cauză. Nu am prea văzut nici în mass-media că există informații despre o asemenea cauză”, a declarat Fadei Nagacevschi, ministrul Justiției, în timpul conferinței de presă.

”Am încercat să analizez situația, pentru a înțelege ce s-a întâmplat, de când este această cauză pe rolul instanțelor de judecată, și am constatat anumite lucruri destul de interesante. În primul rând, cauza a fost expediată în instanța de judecată la 12 noiembrie 2019 la demersul directorului interimar al Penitenciarului nr. 13. Data de 12 noiembrie, vă amintesc, este ziua când a căzut Guvernul Maiei Sandu. Nu știu, este o coincidență sau nu, nu vreau să speculez”, a mai spus Nagacevschi.

Conform ministrului, șeful Penitenciarului nr. 13 a fost numit la discreția fostului ministru Olesea Stamate. Mai mult, Stamate ar fi efectuat mai multe vizite în penitenciarul unde a fost deținut fostul premier.

Vlad Filat a fost eliberat, decizia instantei de judecata, hotararea care argumenteaza eliberarea lui Filat, PLDM,
Sursa: luchianiuc.com/blog

Pe de altă parte, Maia Sandu respinge orice acuzație, iar fosta șefă de la Justiție a declarat presei că nu a fost implicată în eliberarea lui Vlad Filat.

loading...

Comments are closed.