Alte știri

ULTIMĂ ORĂ // Moldovenii fără dublă cetățenie nu se pot vaccina la Iași, așa cum a informat USMF

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii moldoveni care nu au și cetățenia României nu vor putea participa la maratonul de vaccinare împotriva COVID-19 inițiat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România, așa cum a fost anunțat ieri de către Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova.

Restricția vine în contextul hotărârii din 10 mai a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de încă 30 de zile. Astfel, doar cetățenii Republicii Moldova care au cetățenie dublă se pot vaccina, în baza cărții de identitate românești. Precizările sunt făcute de către Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, transmite IPN.

Începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16.00, până luni, 17 mai, ora 08.00, persoanele  care au împlinit vârsta de 16 ani se pot prezenta la UMF Iași (str. Universității nr. 16), fără programare, pentru a fi imunizate cu prima doză de ser Pfizer. Pentru minori este necesar un acord (în scris) al unui părinte sau al tutorelui legal.

Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare. În această acțiune de amploare, ce se va desfășura non-stop, vor fi antrenați, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunității academice a Universității – cadre didactice, studenți, personal administrativ etc. Rapelul va fi asigurat de UMF Iași la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie.

Contactați de Telegraph.md, responsabilii de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au precizat că pot intra în România doar moldovenii cu drept de ședere pe teritoriul statului român și cei cu dublă cetățenie. Referitor la informația publicata de USMF, polițiștii români de frontieră au menționat că este o informație greșită.

loading...

Comments are closed.