ULTIMA ORĂ // Natalia Gavrilița candidează pentru o funcție la BNM și anunță o eventuală ieșire din PAS

Maia Sandu, Natalia Gavrilița

Natalia Gavrilița, fostul premier al Republicii Moldova, a anunțat astăzi că a depus dosarul pentru funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale. Potrivit ei, această decizie vine din dorința sa de a contribui la dezvoltarea economică a țării dintr-o poziție tehnică, dar extrem de importantă pentru stabilitatea macro-financiară a Republicii Moldova, informează telegraph.md

”Astăzi, am decis să depun dosarul pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale. Eu cred că experiența și abilitățile mele vor fi utile anume în această funcție. Am decis să mă dedic de acum încolo dezvoltării economice a țării noastre dintr-o funcție tehnică, dar foarte importantă pentru stabilitatea macro-financiară a Republicii Moldova.

În caz că voi trece acest concurs, sunt obligată de lege să renunț la orice afiliere politică, inclusiv să îmi suspend statutul de membru al PAS.

E o decizie grea pe care mi-o asum. În același timp, voi rămâne în continuare alături de cetățeni, veghind ca activitatea Băncii Naționale să fie cât mai eficientă, transparentă și credibilă”, a declarat Gavrilița.

Natalia Gavrilița a ocupat funcția de premier în perioada 6 august 2021 – 16 februarie 2023.

Total
0
Shares
Total
0
Share