Actual

ULTIMA ORĂ // PA: „Acuzațiile” imputate magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat, nu și-au găsit confirmarea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție informează că, la 27 decembrie 2021, după efectuarea investigațiilor corespunzătoare, în privința judecătorilor, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață și Nina Cernat a fost dispus refuzul în pornirea urmăririi penale, iar procesele penale inițiate au fost clasate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Soluția de refuz în pornirea urmării penale în privința magistraților a fost dispusă de către procurori, deoarece în rezultatul probatoriului administrat, s-a constatat că, faptele imputate acestora nu întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor prevăzute de legea penală.

Remarcăm că, procurorii anticorupție în cadrul unor procese penale, au examinat acțiunile celor doi magistrați, prin prisma elementelor infracțiunilor de îmbogățire ilicită (art.330/2 alin.(2) din Codul penal) și fals în declarații (art.352/1 alin. (2) din Codul penal).

Amintim că, Procuratura s-a autosesizat, ca urmare a apariției în spațiul public a unei note informative emise la 28 ianuarie 2020 de către directorul Serviciului de Informații și Securitate, adresată Procurorului General suspendat, în care se invocă despre pretinse acțiuni de dobândire de către magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat a bunurilor mobile și imobile, valoarea cărora ar depăși substanțial mijloacele și veniturile declarate (vezi comunicatul accesând următorul link http://procuratura.md/md/newslst/1211/1/8766/).

Deciziile procurorilor anticorupție de refuz în pornirea urmăririi penale, emise în privința celor doi magistrați, pot fi contestate cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul când s-a luat cunoștință de act, de către părțile implicate în cadrul acestor procese penale, în ordinea prevăzută de prevederile art.299/1 din Codul de procedură penală.

loading...

Comments are closed.