Actual

ULTIMA ORĂ // PA prezintă informații importante despre reținerea unui șef de la CNA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție informează, despre rezultatele obținute în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate într-o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite, infracțiune prevăzută de art.330/2 din Codul penal, fals în declarații (art.352/2 alin.(2) din Codul penal) și practicarea ilegală a activității financiare (art.241/1 alin.(2) din Codul penal), în care este vizat șeful Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, acesta fiind reținut pentru 72 de ore.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, comunicăm că, pe parcursul zilei de ieri, 08 decembrie 2021, de către procurorii anticorupție, cu suportul ofițerilor SIS, au fost efectuate 7 percheziții, la șeful Direcției Generale Urmărire Penale a Centrului Național Anticorupție și membrii de familie a acestuia.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile și documente care au relevanță la cauza penală.

Concomitent, ținem să menționăm că, ieri au mai fost efectuate acțiuni de urmărire penală și anume cercetarea la fața locului a unor bunuri imobile deținute de figuranți, inclusiv au fost audiați martori. Totodată au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți, trei persoane.

Pe parcursul zilei de astăzi, șefului Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, urmează a-i fi înaintată învinuirea și audiat în calitate de învinuit, după care procurorul de caz va decide asupra oportunității aplicării măsurii preventive.

Despre acțiunile întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.