Actual

ULTIMA ORĂ // Panglica Sf. Gheorghe a fost interzisă în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Panglica Sfântului Gheorghe a fost interzisă în Republica Moldova. Majoritatea PAS, cu votul a 53 de deputați, au votat în lectură finală modificările la Codul Contravențional. Opoziția parlamentară a boicotat ședința de azi.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Amendamentul la Codul Contravențional care prevede interzicerea acestor simboluri a fost propus de deputatul PAS, Lilian Carp. Prin noile modificări, se interzice purtarea de ” drapele, benzi, panglici colorate, precum banda bicoloră sau negru- portocaliu, embleme, elemente grafice, litere sau cifre, insigne, uniforme, sloganuri, forme de salut, precum și alte asemenea însemne utilizate de către participanții la acțiuni de agresiuni militare, crime de război și crime împotriva umanității”.

Persoanele care vor încălca noile norme riscă amendă de până la 9 000 de lei sau muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. Amenda în cazul persoanelor juridice se ridică până la 18 000 de lei. Noile interdicții vor intra în vigoare odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial.

loading...

Comments are closed.