ULTIMA ORĂ // Partidul Șor denunță noi abuzuri grave din partea Poliției, pentru a împiedica desfășurarea protestelor

 

Zeci de oameni reținuți, blocaje în trafic, străzi închise și amenințări directe la adresa cetățenilor, care intenționează să protesteze astăzi în capitală contra guvernării PAS. La astfel de măsuri recurg reprezentanții Ministerului de Interne, încă din primele ore ale dimineții, pentru a împiedica oamenii să participe la manifestația organizată de opoziție.

Ca și duminicile precedente, poliția a operat rețineri printre mai multe persoane care se aflau în centrul capitalei, sub pretextul că acestea ar avea constituție atletică și ar intenționa să organizeze destabilizări. Până în momentul de față, 40 de tineri au fost târâți la inspectorat, percheziționați și supuși intimidărilor, chiar dacă nu a fost înregistrat niciun incident cu participarea lor.

Mai mult, Ministerul de Interne le-a solicitat organizatorilor să nu se deplaseze pe bulevardul central Ștefan cel Mare, cum se întâmplă de fiecare dată în cazul protestelor masive, și le-a cerut să facă un ocol pe strada București. Motivul invocat de forțele de ordine este că această măsură ar fi necesară pentru a evita altercațiile cu alți cetățeni, deși nu a prezentat niciun argument care să confirme că ar exista astfel de pericole.

Și de această dată, în centrul capitalei au fost mobilizați sute de polițiști care au adus cu ei garduri metalice, pentru a bloca Piața Marii Adunări Naționale, unde urmează să se desfășoare protestul.

Tradițional, de dimineață, mii de oameni care se deplasau cu autocarele sau microbuzele spre capitală au fost opriți fără motiv și forțați să se întoarcă din drum. Alții, în general, nu au putut pleca din localitățile lor, după ce autoritățile au forțat anularea curselor.

Protestul organizat de Partidul „ȘOR” urmează să înceapă la ora 15:00, în fața Academiei de Științe din Chișinău. Ulterior, manifestanții vor porni în marș pentru a ajunge în Piața Marii Adunări Naționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share