ULTIMĂ ORĂ // Partidul ȘOR vine cu o soluție care ar permite ieftinirea carburanților: Prețurile s-ar reduce până la 20 de lei

Partidul Politic ”ȘOR” vine cu o soluție pentru ieftinirea carburanților. Despre aceasta a declarat liderul partidului Ilan Șor, transmite Telegraph.md

Mai exact, ”ȘOR” cere de la Comisia Națională pentru Situații Excepționale (CNSE) să dispună, în regim de urgență, reducerea cu 50% a accizelor pentru carburanți, precum și reducerea cotei TVA, de la 20% la 8%. Adică să fie aplicată aceeași cotă TVA ca și în cazul gazului natural.

Potrivit calculelor celor din ”ȘOR” dacă Guvernul ar adopta aceste măsuri, prețul benzinei și motorinei la pompă s-ar reduce până la aproximativ 20 de lei per litru.

În caz contrar, Ilan Șor avertizează că scumpirile galopante și pierderea controlului de către stat a situației economice va aduce Moldova într-o criză umanitară. În același timp, Șor amintește că partidul său a atenționat despre acest pericol încă de la începutul războiului din Ucraina.

De când a început criza din Ucraina, Partidul „ȘOR” a spus clar și răspicat: statul trebuie să facă totul pentru a-i proteja pe cetățeni. Din păcate, cetățenii moldoveni nu se simt protejați. În toată această stare de incertitudine, rechinii mari fac bani cu sacul, iar oamenii sunt sărăciți și mai mult. Putem afirma cu certitudine că statul a pierdut controlul creșterii prețurilor.

Mâine, un litru de benzină se va scumpi cu un leu, iar motorina cu aproape doi lei, ceea ce va genera creșteri în lanț. În acest ritm, degrabă Moldova se va confrunta și ea, la rândul ei, cu o criză umanitară.

Partidul „ȘOR” vine cu soluție care ar permite ieftinirea carburanților. Mai exact, cerem Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale să dispună, în regim de urgență, reducerea cu 50% a accizelor pentru carburanți, precum și reducerea cotei TVA, de la 20% la 8%. Adică să fie aplicată aceeași cotă TVA ca și în cazul gazului natural.

Calculele noastre arată că dacă statul ar asculta de Partidul „ȘOR” și ar adopta aceste măsuri, prețul benzinei și motorinei la pompă s-ar reduce până la aproximativ 20 de lei per litru. O reducere importantă, în condițiile în care încep lucrările agricole de primăvară, iar agricultorii sunt foarte afectați de crizele fără sfârșit cu care ne confruntăm”, spune Ilan Șor.

https://www.youtube.com/watch?v=HWilOyYenRg

Total
0
Shares
Total
0
Share