Politic

Ultima Oră! Pavel Filip comentează declarațiile făcute de Vlad Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-o postare de facebook, Pavel Filip face mai multe precizări pentru jurnaliști în legătură cu ultimele evenimente politice și declarația lui Vlad Plahotniuc.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip  a reacționat la solicitările jurnaliștilor de a comenta declarațiile lui Vlad Plahotniuc legate de ultimele evenimente politice din Moldova.
Textul integral:
În legătură cu solicitarea mai multor jurnaliști de a comenta postarea făcută de Vlad Plahotniuc legată de evenimentele politice din ultima perioadă, fac următoarele precizări:
1. Vlad Plahotniuc nu mai are nicio implicare în deciziile Partidului Democrat, nu a existat nici o discuție sau consultare cu el pe tema votului din parlament și nici pe alte teme, nu a încercat direct sau indirect să influențeze deciziile luate de partid.
2. PDM are acum un nou drum pe care a decis sa meargă, cel ar reformării interne și al schimbării totale a modului în care face politică, lăsând trecutul în seama istoriei și concentrându-se doar pe ceea ce partidul le poate oferi cetățenilor în viitor.
3. Voi conduce acest partid atâta timp cât el nu va fi influențat în deciziile sale de nimeni din afara lui și cât timp va reuși să funcționeze doar prin mecanisme democratice interne. Din discuțiile avute cu colegii din partid am văzut ca aceste lucruri sunt importante și pentru ei, cu toții ne dorim un alt mod de a face politică pentru PDM și împreuna vom reuși să facem schimbările necesare pentru a face o politică veritabilă în interesul cetățenilor. Aceasta este prioritatea noastră numărul unu, motivul pentru care ne concentrăm eforturile doar pe această direcție și nu pe intrarea la guvernare sau în alianțe politice.
4. PDM este gata sa demonstreze că un partid poate renaște inclusiv din modul în care știe sa își asume greșelile din trecut și să învețe lecții importante din acestea. Același lucru cred că ar trebui să-l facă și alte partide, nu mai puțin afectate de modul eronat în care au făcut politică, să ne dorim cu toții cu adevărat să contribuim la reformarea clasei politice.

Amintim că azi dimineața, 18 noiembrie, Vlad Plahotniuc a făcut o postare pe facebook prin care îndeamnă politicienii de la Chișinău să salveze cursul Pro-Occidental al Republicii Moldova.

 

loading...

Comments are closed.