Actual

ULTIMA ORĂ // Percheziții la Bălți, într-un dosar de import a mărfurilor cu scutiri necuvenite de la taxe vamale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Percheziții la Bălți, într-un dosar de import a mărfurilor cu scutiri necuvenite de la taxe vamale, cu implicarea unui angajat al Serviciului Vamal.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu Serviciul Vamal, au pus în executare miercuri mandate de percheziții în municipiul Bălți într-un dosar de acordare ilegală a facilităților vamale unei companii care a importat mărfuri în cantități impunătoare.

Perchezițiile au loc atât la sediul companiei importatoare și la domiciliul unui angajat al Serviciului Vamal, precum și la sediul unui broker vamal. Acestea se desfășoară în scopul acumulării probelor în dosarul penal pornit pentru abuz de serviciu la perfectarea ilegală a actelor, în baza cărora compania a beneficiat de scutiri de taxe vamale, dar și de plata TVA, cu prejudicii estimative aduse bugetului de stat în sumă de circa două milioane lei.

Urmare a perchezițiilor și avansării investigațiilor pe dosar, autoritatea de investigație urmează să facă publice informații de impact social major, cu asigurarea drepturilor părților.

loading...

Comments are closed.