ULTIMA ORĂ // Peste 25 lei pentru un metru cub! Moldovagaz cere majorarea tarifului pentru gazele naturale

Moldovagaz solicită conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o majorare a tarifului mediu la gazele naturale pentru consumatorii finali cu 45%, scrie zdg.md

Dacă ANRE va da curs solicitării Moldovagaz, moldovenii vor achita, din 1 iulie, 23 de lei și 57 de bani, fără TVA, pentru un metru cub de gaze naturale consumate. Prețul cu TVA va fi de peste 25 lei.

„Ajustarea prețurilor reglementate este determinată de majorarea semnificativă a costului de import al gazelor naturale procurate precum și de generarea devierilor tarifare negative esențiale, și totodata întru respectarea prevederilor pct. 12 al dispoziției nr. 7 din 04.03.2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova”, se spune în solicitare.

Amintim că formula de achiziționare a gazelor naturale de la Gazprom a fost propusă de către Guvernul de la Chișinău, reprezentat de Andrei Spînu.

Despre formula propusă de Moldova a anunțat anterior deputatul Radu Marian, după care și presa afiliată PAS/Maiei Sandu.

După prelungirea contractului semnat cu Gazprom, Ala Nemerenco spunea că Andrei Spînu a reușit să-l domine le Alexei Miller, ultimul fiind șeful Gazprom.

Total
0
Shares
Total
0
Share