Politic

Ultima oră! Președintele Dodon este gata să scoată lumea în stradă împotriva guvernării democrate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deşi nu-şi doreşte să organizeze proteste până la alegerile parlamentare din noiembrie 2018, totuși Igor Dodon admite că ar putea scoate lumea în stradă în anumite circumstanţe. Declarații în acest sens au fost făcute de peședintele moldovean la Moscova într-un interviu pentru RTVi.

„Eu cred că aducerea oamenilor în stradă şi destabilizarea era să fie în avantajul oponenţilor mei. Ei au mai mare nevoie de asta, pentru că ei vor pierde alegerile următoare, iar oricare destabilizare va duce la ceea că ei vor amâna alegerile sau vor interzice prin lege partidul proprezidenţial”, a declarat Igor Dodon.

El a menţionat că nu are de gând să tolereze toate acţiunile guvernării democrate, iar unele dintre ele l-ar putea impune să iniţieze protestele la Chișinău.

„În cazul în care majoritatea parlamentară va merge la destabilizarea situaţiei pe problema transnistreană. Dacă vor încerca să schimbe limba de stat în Constituţie (din moldovenească în română). Dacă majoritatea parlamentară va încerca să demită preşedintele ţării nu prin referendum, dar prin manipulări, atunci poporul va ieşi în stradă, iar eu voi fi alături”, a mai spus Dodon.

Telegraph.md amintește că Președintele RM a zburat recent la Moscova pentru a oferi un interviu presei ruse. Dodon spune că a fost nevoit să facă acest lucru deoarece Guvernul Filip le-a interzis jurnaliștilor ruși să intre în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.