Alte știri

ULTIMA ORĂ // UPDATE VIDEO: Primele imagini din celula unde a fost deținut Gheorghe Cavcaliuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

UPDATE: Gheorghe Cavcaliuc a făcut public un material video cu privire la evenimentele din 4 iulie de pe aeroportul din Moscova. Din imagini se vede că timp de 10 ore acesta a fost ținut într-o celulă și nu a stat în zona de așteptare a aeroportului Moscova, precum declarau cei de la MAEIE, fără apă și mâncare, iar după 16 ore a fost trimis înapoi în Republica Moldova.

Gheorghe Cavcaliuc a explicat că pe tot timpul reținerii sale într-o încăpere destinată izolării, alături de alți deținuți, nu a fost căutat sau contactat de nimeni de la ambasada sau consulatul Republicii Moldova la Moscova.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc a cerut ieri Ministerului Afacerilor Externe să rectifice informațiile mincinoase prezentate opiniei publice în 24 de ore, sau se va adresa instanței.

Liderul PACE a spus că nu a avut anterior vreo interdicție de a intra în Federația Rusă, așa cum a susținut în comunicat MAEIE, ea fiind emisă de către FSB doar în cursul zilei de ieri, 04.07.2021, după perioada de 15 ore de detenție, cu valabilitate până în 2023, pe motiv că Gheorghe Cavcaliuc reprezintă un pericol pentru ordinea de stat din Federația Rusă.

„Este o minciună, lansată intenționat de MAEIE, la indicația unor politicieni pentru a ne denigra”, a spus Gheorghe Cavcaliuc.

În privința deplasării la alegătorii moldoveni din Sankt-Petersburg, Gheorghe Cavcaliuc a demontat minciunile prezentate public de Ministerul Afacerilor Externe. Acesta arătat afișul prin care era anunțată întâlnirea cu diaspora cu mult timp înainte, biletele de avion cu data întoarcerii pe 05.07.2021, imagini de la întâlnirea care a avut loc la Sankt-Petersburg chiar și în lipsa delegației PACE, certificatul de vaccinare și testul rapid anti-covid.

În opinia liderului PACE, Ministerul Afacerilor Externe a făcut un joc politic murdar, în beneficiul unui concurent electoral, fiind necesară o demisie din funcție a celui care coordonat această operațiune de compromitere și dezinformare.

Amintim că în dimineața de 4 iulie, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, unde a ajuns cu alți doi candidați pentru funcția de deputat, Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, ca să meargă la o întâlnire electorală cu moldovenii din Rusia.

loading...

Comments are closed.