Actual

ULTIMA ORĂ // Procuratura Anticorupție vine cu precizări referitor la descinderile de azi a procurorilor anticorupție în incinta PG

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ținând cont de interesul sporit al publicului față de descinderile de azi a procurorilor anticorupție în incinta Procuraturii Generale, vă aducem la cunoștință că, au fost efectuate percheziții în două birouri de serviciu utilizate de către un procuror din cadrul Procuraturii Generale.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale din gestiunea procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, fiind inițiată în temeiul plângerii unei persoane, care a comunicat că procurorul, audiind-o în calitate de martor, a constrâns-o de a face declarații false.

Este necesar de a menționa că, procurorul din cadrul Procuraturii Generale a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii, încă de la 03.12.2021, iar la solicitarea procurorilor anticorupție de a preda benevol actele relevante pentru cercetarea cazului le-a refuzat. În aceste condiții, pentru a asigura cercetarea completă , obiectivă și sub toate aspectele a circumstanțelor expuse în plângerea victimei, pentru a identifica, ridica și examina actele și obiectele relevante a fost necesară efectuarea perchezițiilor.

Întru excluderea interpretărilor și speculațiilor cu referire la acest subiect, considerăm necesar de a menționa că, acțiunile întreprinse azi, de către procurorii anticorupție, nu au nimic comun cu activitatea procurorilor în cadrul dosarelor de acuzare a lui Viorel Morari.

Mai mult, este necesar de a cunoaște că, acțiunile întreprinse azi, de către procurorii anticorupție și chiar dosarul în cadrul căruia aceste acțiuni au fost efectuate, nu pot influența în nici mod soluțiile sau evoluția cauzelor penale din gestiunea procurorului investigat.

Reiterăm că, respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor în cadrul procesului penal rămâne o prioritate pentru procurori, inclusiv și în acest caz procurorului investigat i-a fost respectat dreptul la apărare și la un proces echitabil. Atât la recunoașterea și audierea în calitate de bănuit, cât și la efectuarea perchezițiilor acesta a fost asistat de către un apărător ales de el.

Totodată, asigurăm publicul că vom asigura, promova în continuare respectarea principiilor de legalitate și egalitate în fața legii a tuturor persoanelor indiferent de statut social sau funcția ocupată.

Comunicat de presă.

loading...

Comments are closed.