Actualitate

ULTIMA ORĂ // Procuratura Generală cere SUA să-l extrădeze pe Vlad Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul General Alexandr Stoianoglo susține că principalul beneficiar al „furtului miliardului” ar fi fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc. Acesta spune că va cere Statelor Unite ale Americii să îl extrădeze pe Plahotniuc autorităților R. Moldova, scrie Deschide.md

„Unul dintre beneficiarii furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc. A fost beneficiarul a peste 100 mln de Euro. În privința lui va fi adoptată o nouă ordonanță de punere sub învinuire: cu 3 capete de acuzare: organizație criminală, escrocherie, etc. Actele vor fi traduse în engleză și vor fi trimise în SUA pentru a fi extrădat”, a declarat procurorul general Alexandr Stoianoglo.

Amintim că pe 11 octombrie 2019, procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc și l-au dat în căutare. Anunțul a venit după ce ex-președintele PDM nu s-a prezentat în fața procurorilor, deși a fost citat de oamenii legii, fiind suspectat într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Procurorul General anunță că Vlad Plahotniuc ar fi fost implicat în jefuirea sistemului bancar

loading...

Comments are closed.