ULTIMA ORĂ // Procuratura prezintă mai multe informații despre reținerea lui Alexandru Pînzari

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul ce vizează pretinsa activitate polițienească a lui Dorin Damir, finul lui Vlad Plahotniuc, ex-angajat al fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI.

Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul lui Alexandru Pînzari, un alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI.

În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, Pînzari a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii.

Amintim că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share