ULTIMĂ ORĂ // PSRM condamnă subordonarea politică a justiției și utilizarea magistraților în interese politice

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă subordonarea politică a justiției și utilizarea magistraților în interese politice, transmite Telegraph.md

Anume sub acest aspect trebuie privită hotărârea primei instanțe în cazul litigiului civil între deputatul socialist, Alla Darovannaia și consilierul prezidențial, Ala Nemerenco.

Darovannaia a aflat din presă decizia instanței de judecată, care o vizează personal.

Referitor la detaliile juridice pe acest caz se vor expune avocații, care vor ataca cu recurs decizia primei instanțe.

Totuși afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege, au fost făcute în baza unui document oficial semnat de ministerul Sănătății.

”Subliniem că în răspunsul său, ministerul Sănătății a precizat că Ala Nemerenco nu a frecventat lecțiile la cursul de masterat, nu a susținut examene de înmatriculare, nici examenele obligatorii la încheierea studiilor. O altă prevedere legală, în baza căreia se acordă diplomă de masterat, nu există. Astfel, singura concluzie firească în cazul dat este că diploma de masterat a Alei Nemerenco a fost acordată ilegal.

În ultimul timp asistăm la tot mai multe cazuri în care justiția este subordonată politic noii puteri. PSRM optează pentru o justiție liberă și corectă, independentă de factorul politic. Acestea sunt și așteptările la cei mai mulți oameni în țara noastră, care vor să vadă judecători integri și corecți, iar deciziile acestora să se bazeze strict pe lege”, se arată în comunicatul PSRM.

Citește și: 11 partide politice nu și-au îndeplinit obligațiile de raportare privind gestiunea financiară, în termenul stabilit

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share