Alte știri

ULTIMA ORĂ // PSRM contestă decretul prezidențial prin care Igor Grosu a fost desemnat pentru funcția de premier

Pinterest LinkedIn Tumblr

PSRM va contesta la Curtea Constituțională decizia președintelui Maia Sandu de a-l desemna pe Igor Grosu la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

„Considerăm că a fost încălcată din nou Constituția. Nimeni din participanții la consultările de ieri nu l-a înaintat pe dl Grosu. Nu au existat circumstanțe ca doamna președinte să îl înainteze pe Grosu. Mai mult, în discuția noastră sinceră cu doamna președinte, acest scenariu nu s-a discutat. Evident, dacă va fi dorință sinceră de a dialoga și de a găsi soluții și înțelegem că și doamna președinte și cei din PAS au înțeles că o înțelegere adecvată cu PSRM trebuie să aibă loc, dacă există intenția nobilă de a elabora o foaie de parcurs, doamna președinte trebuie să se gândească dacă această înaintare a fost rațională”, a declarat Batrîncea.

În cadrul aceluiași briefing de presă, Batrîncea a anunțat că o majoritate parlamentară va anunța mâine numele unui alt candidat la funcția de premier, dar nu va fi Igor Dodon și nici fostul premier Ion Chicu. Candidatul este o persoană cu experiență în gestionarea situațiilor de criză și ar fi gata să se implice în conducerea unui nou Cabinet de miniștri.

„Mâine vom înainta din partea majorității parlamentare un candidat bun, un profesionist, care va face față crizei. Dacă doamna președinte va fi dispusă, vom discuta mai departe”, a declarat Batrîncea.

Ce ține de reatragerea Marianei Durleșteanu, Batrîncea a acuzat influențe din afara țării, inclusiv o campanie masivă în mass-media, care a avut drept scop denigrarea candidaturii și determinarea retragerii din procesul de desemnare.

loading...

Comments are closed.