Politic

Ultima oră! PSRM, PAS și PDM sunt partidele care sigur trec pragul electoral la următoarele alegeri. PCRM și PPDA la limită!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou sondaj de opinie realizat de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS a fost publicat azi la Chișinău. În acest studiu sociologic, oamenii au fost întrebați ce partide ar vota dacă ar avea loc alegeri anticipate în Republica Moldova și care din aceste partide ar putea îmbunătăți situația din țara noastră.

Astfel, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri anticipate ar accede sigur în Parlament doar trei partide politice. Din totalul respondenților, cu PSRM ar vota 31,6%, cu PAS 13,4% și cu PDM 13,2%. La limita pragului electoral s-a situat PCRM cu 6,5% și PPDA cu 5,9%. De menționat că pragul electoral pentru accederea în Legislativul RM, conform Codului Electoral, este de 6% pentru partidele politice.sondaj imas, martie 2018, doru petruti

Sondajul relevă că cei mai mulți cetățeni din Republicii Moldova, 28,1% consideră că partidul lui Igor Dodon poate îmbunătăți situația din țara noastră, pe locul doi în preferințele oamenilor, cu 13,0% se află partidul condus de Vlad Plahotniuc, iar pe locul trei, cu 11,5% s-a situat partidul Maiei Sandu. Sub limita de 6% s-au clasat partidele conduse de Vladimir Voronin, Andrei Năstase, Iurie Leancă și Anatol Șalaru.partide politice, sondaj imas, doru petruti, republica modlova, martie 2018Totodată sondajul mai arată că 72% din moldoveni nu au o formațiune favorită, și numai 27% au spus că la moment au un partid preferat. Din cei deciși vedem că 48,4% susțin Partidul Socialiștilor, 15,1% susțin Partidul Democrat, 12,0% susțin Partidul Acțiune și Solidaritate, 7,6% susțin Platforma DA și 6,6% susțin Partidul Comuniștilor. Cei mai puțini simpatizanți au Partidul Nostru, Partidul Liberal și Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Șor.
reforme, in care partide au incredere moldovenii, anul 2018, parlamentul moldovei, guvernul de la chisinauSondajul IMAS a fost efectuat pe un eșantion de 1099 de repondenți în perioada 16 februarie-6 martie 2018. Marja de eroare este de plus, minus 3%.

loading...

Comments are closed.