Politică

Ultima oră: PSRM salută decizia deputaților PAS de a o vota pe Zinaida Grecianîi – Președinta Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În această seară, Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu s-a întrunit într-o ședință (fără Platforma DA) unde a decis că sunt gata s-o susțină pe candidata PSRM Zinaida Grecianîi la funcția de Președinte a Parlamentului. Decizia dată a șocat moldovenii! În mai puțin de o oră de la acest anunț, PSRM a salutat decizia luată de PAS.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, de la bun început, a promovat consecvent punerea în aplicare a poziției aprobate de către Consiliul Republican al PSRM din 12 aprilie curent și va acționa în continuare în conformitate cu această decizie.

PSRM salută intenția și decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a blocului ACUM, de a debloca activitatea Parlamentului. Menționăm faptul că această abordare constuctivă am urmărit-o și în cadrul negocierilor purtate ieri pe 4 iunie 2019″, se spune în comunicatul PSRM.

În contextul celor menționate mai sus atragem, socialiștii atrag atenția asupra faptului că PSRM și PAS nu au la această etapă un număr suficient de deputați ca să poată pune în aplicare aceste decizii: „Ne exprimăm speranța că în cel mai scurt timp o astfel de poziție mai constructivă decit anterior va fi exprimată și de către deputații partidului Demnitate și Adevăr (DA)”. 

Vezi aici DECIZIA PAS

pasrm pas, dodon maia sandu

Amintim două lucruri importante: Primul – anterior partidele PAS și DA care constituie blocul ACUM au convenit că o vor susține pe Maia Sandu la funcția de Premier (șeful guvernului), iar pe Andrei Năstase la funcția de Speaker (președintele parlamentului). Astăzi însă partidul condus de Maia Sandu a luat unilateral o decizie care vine împotriva Platformei DA și a lui Năstase personal.

Al doilea – înainte de alegerile din 24 februarie, Năstase și Maia Sandu au semnat un pact comun prin care promiteau că ajunși în Parlament nu vor face coaliție cu binomul Plahotniuc – Dodon, respectiv PAS și DA categoric nu va face alianță cu PSRM sau PDM. Se pare că acest pact nu va fi respectat în fața cetățenilor moldoveni.

loading...

Comments are closed.