Politic

ULTIMA ORĂ // Răspunsul Președinției pentru deputații care au chemat-o pe Maia Sandu la consultări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Printr-un comunicat de presă, Administrația Prezidențială a răspuns deputaților care astăzi au chemat-o pe Maia Sandu la consultări privind desemnarea lui Vladimir Golovatiuc în calitate de candidat la funcția de premier. Prin răspunsul dat, Președinția anunță că astfel de discuții pot avea loc doar după consumarea efectelor decretului din 16 martie 2021, informează Telegraph.md

”Administrația Prezidențială a recepționat un extras din stenograma ședinței Parlamentului de astăzi, 18 martie 2021. Noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pot avea loc după consumarea efectelor Decretului nr.47-IX din 16 martie 2021, emis după consultările organizate de Președintele țării în aceeași zi.

De asemenea, Președinția a luat act de declarația candidatului la funcția de Prim-ministru, domnul Igor Grosu, în care acesta a menționat că va discuta cu fracțiunile și grupurile parlamentare în vederea obținerii sprijinului pentru învestirea Guvernului”, se arată în comunicatul Președinției, fără a se preciza dacă aceasta este și poziția Maiei Sandu.

Amintim că noua majoritate parlamentară a înaintat candidatura lui Vladimir Golovatiuc la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. În acest sens, deputatul Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM în Parlament, a dat citire Declarației respective, semnate de 53 de deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre fracțiunea PSRM, Platforma ”Pentru Moldova” și un grup de deputați neafiliați și independenți.

Noua majoritate parlamentară a chemat-o astăzi la consultări pe președintele Maia Sandu cu privire la desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Corneliu Furculiță a precizat că scopul consultărilor este de a identifica sprijinul politic al deputaților pentru o anumită persoană capabilă să desemneze un Guvern care să se bucure de susținerea președintelui.

loading...

Comments are closed.