Ultima oră! Reacția liderului PDM Vlad Plahotniuc: În opoziție, dar la fel de puternici!

Reacția lui Vlad Plahotiuc, În opoziție dar la fel de puternici, pdm, partidul democrat din moldova, candu si filip, fapte nu vorbe, 

Urmare a ultimelor schimbări politice majore din Republica Moldova, liderul PDM Vlad Plahotniuc a venit cu o reacție pe facebook: “În opoziție, dar la fel de puternici! Asta descrie în puține cuvinte spiritul echipei Partidului Democrat, o echipă care este puternică prin calitatea oamenilor săi, indiferent dacă se află în opoziție sau la guvernare”.

Plahotniuc spune că zilele acestea, s-au lansat multe speculații și atacuri, care au avut scopul de a demobiliza echipa democraților, dar, în realitate, ea s-a întărit și a devenit mai motivată. “Decizia de a ne retrage de la guvernare și a merge în opoziție înseamnă o nouă etapă pentru PDM, una care ne va permite să putem lucra mai mult asupra modului nostru de a face politică, să lăsăm într-o parte ceea ce nu a funcționat bine și să venim cu noi idei și acțiuni.

În ceea ce mă privește, am nevoie de o pauză, dar nu pentru a mă odihni, cei care mă cunosc știu că nu-mi place odihna, știu că nu pot sta departe de proiectele noastre și de echipă. Ceea ce fac în aceste zile este să lucrez la mai multe planuri, iar cel mai important este cel prin care să reușim să readucem stabilitatea în Moldova și liniștea de care cetățenii au nevoie”, a spus liderul PDM.

În același timp, Plahotniuc a spus că are nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a sa, care a avut loc anul trecut, când se afla într-o vizită peste hotare. “Copiii mei sunt speriați, familia mea este speriată și nu se simte în siguranță nicăieri. Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea și eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente și să se simtă în siguranță. Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja și a-mi proteja familia sau oamenii apropiați, așa cum cred că e mai bine pentru ei. În această perioadă, Moldova nu este o țară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care își doresc să o preia cu forța”, a transmis politicianul.

Până va reveni acasă, el a discutat în aceste zile cu colegii săi ce trebuie făcut pentru ca Partidul Democrat să activeze cât mai eficient mai departe. “Am stabilit că vom face o opoziție activă și nu vom permite preluarea Republicii Moldova de către grupări de interese din afara țării. Moldovenii trebuie conduși din interiorul țării, nu din afara ei, Moldova trebuie să rămână liberă și independentă, nu să devină anexa unei alte țări sau teritoriul, pe care vreun stat își face jocurile și ne umilește cetățenii”, a punctat Plahotniuc.

Decizia Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare a fost luată încă de marți, însă PDM a dorit să o implementeze prin dialog cu celelalte partide și într-un mod legitim. “Am stat până vineri să așteptăm aceste discuții, dar partidele au refuzat dialogul. În aceste condiții, a trebuit să luăm o decizie, care să nu adâncească și mai tare criza. Cred că am luat cea mai bună decizie în situația respectivă, însă ea nu este una prin care am abandonat obiectivele noastre sau i-am abandonat pe moldoveni, dimpotrivă, este una care ne duce și mai aproape de ei și împreună vom reveni la guvernare pentru a continua lucrurile bune începute. Cred că asta se va întâmpla curând, poate prea curând, nu o să ne rămână timp suficient ca să facem reorganizarea activității noastre politice, așa cum ne propunem”, a spus liderul PDM.

El a mai spune că alternanța la putere este un proces firesc și necesar într-o democrație. Partidul Democrat o acceptă și o va respecta, “am demonstrat că nu ne ținem de putere. Ne-am fi dorit însă ca acest lucru să se întâmple democratic și nu prin încălcări ale legii, prin crearea unor precedente, care vor afecta grav Moldova pe termen lung. Noi ne-am fi dorit ca, în locul nostru, la guvernare să vină alți politicieni, care să acționeze la fel de independent cum a făcut-o PDM, nu niște marionete ale unor forțe străine. Dar despre aceste lucruri vom avea timp să discutăm, voi deschide mai târziu anumite paranteze, acum lucrurile sunt prea fierbinți încă și rațiunea nu este neapărat prezentă”, a mai spus Plahotniuc.

Partidul Democrat din Moldova inițiază campania de colectare a semnăturilor în toată țara pentru demiterea lui Igor Dodon,jos dodon, psrm pdm, partidul democrat plahotniuc, În ceea ce îl privește, el spune că are un sentiment de vină față de moldovenii, care l-au votat și față de colegii săi, că nu a reușit să oprească ceea ce urmează să se întâmple la Chișinău – haosul și dezordinea. “M-am gândit să-mi asum singur responsabilitatea și să mă retrag din politică. Asta ar însemna însă să fac un lucru în grabă, să dezamăgesc oamenii, care și-au pus speranțe în mine. Dacă m-aș retrage acum, fracțiunea PDM ar putea deveni vulnerabilă și deputații să fie presați să treacă la un anumit partid, care să-și facă singur majoritatea parlamentară și să preia Moldova”, a adăugat Plahotniuc.

Având în vedere toate aceste aspecte, liderul PDM a hotărât să rămână alături de echipă, să o întărească și să o protejeze, chiar și de la distanță, în perioada în care va lipsi.

“Sunt conștient că, eu și Partidul Democrat avem mulți dușmani, am fost conștient de asta și când guvernarea noastră a cerut la ONU retragerea trupelor străine de pe teritoriul Moldovei și a obținut în premieră acea rezoluție istorică. Știu ce risc mi-am asumat când am inițiat legea împotriva propagandei, când am refuzat să semnez planul de federalizare a țării. Înțeleg că, din cauza asta, Moldova nu mai este un loc sigur pentru mine, dar nu sunt omul care să trăiască în frică, voi merge înainte și voi da dovadă de patriotism în continuare, voi lupta de oriunde, pentru ca țara mea să iasă de sub ocupația altor state și moldovenii să trăiască liberi în țara lor”, a mai declarat politicianul democrat.

Faptul că el nu se mai simte sigur în țara sa este una, Plahotniuc este doar un om, dar faptul ca moldovenii trăiesc aceste momente de neliniște și instabilitate, faptul că siguranța lor este pericol, că statul lor a devenit atât de fragil în câteva zile, că se uită la televizor și văd că oameni din afara țării vin și stabilesc cine cu cine trebuie să se alieze ca să conducă țara, este un lucru foarte grav și periculos pentru independența Republicii Moldova și viitorul ei.

“Lucrurile nu sunt însă total scăpate de sub control și sunt sigur că există suficienți oameni lucizi, gata să-și protejeze țara, inclusiv politicieni cu putere de decizie în Parlament. Alții, care încă sunt euforici și înfierbântați, se vor trezi curând la realitate și vor căuta disperați ajutor chiar la PDM pentru a ieși din capcana în care au nimerit. Noi vom fi gata să-i ajutăm să iasă, dar nu și să-i iertam pentru modul în care au pus sub risc Republica Moldova și pe cetățenii ei.

Mesajul pe care vreau să îl transmit cetățenilor este ca sunt pe baricade, voi reveni în țară cât mai curând, imediat ce familia îmi va fi în siguranță și eu voi fi în siguranță, voi munci pentru ca Republica Moldova să redevină o țară stabilă și ca oamenii să trăiască în liniște și pace”, a încheiat Plahotniuc.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share