ULTIMĂ ORĂ // Reacția Maiei Sandu la incidentul de pe Aeroportul Internațional Chișinău: Toate instituțiile statului sunt în stare de alertă sporită

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu o reacție, după cazul tragic de la Aeroportul Internațional Chișinău, în urma căruia au decedat două persoane, iar informează telegraph.md

Șeful statului a anunțat într-o postare pe Facebook că toate instituțiile statului sunt în stare de alertă sporită.

”Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane – un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate – pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți.

Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a scris Sandu.

Amintim că astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova.

În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane – un polițist de frontieră și un angajat al gărzii aeroportuare, iar un pasager a fost rănit.

La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit.

Totodată, Procuratura anunță că pe acest caz a fost pornit un dosaru penal.

Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport.

Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate.

Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share