ULTIMA ORĂ // Reacția PACE despre dosarul liderului politic Gheorghe Cavcaliuc

Partidul politic PACE apreciază înalt imparțialitatea, independența instituției internaționale și decizia obiectivă a BNC INTERPOL de la Lyon de a înceta orice acțiune împotriva președintelui Partidului Politic PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

Acest lucru confirmă că cerințele autorităților din Republica Moldova în privința dlui Gheorghe Cavcaliuc sunt motivate politic și, ca urmare, ilegale.

Avem toate motivele să credem că autoritățile au falsificat probe în privința președintelui PACE, doar pentru a orchestra un amplu proces de telejustiție și a încerca să obțină condamnarea în avans a dl Gheorghe Cavcaliuc, manipulând percepția societății, inclusiv pentru a influența instanțele de judecată care urmează să examineze acest caz.

Scopul acestor ilegalități este crearea unei imagini negative dlui Cavcaliuc în societate, dar și în rândul membrilor și simpatizanților Partidului PACE,
pe care îl conduce.

Președintele PACE, dl Gheorghe Cavcaliuc a arătat deschiderea către organele de drept din Moldova să fie audiat printr-o comisie rogatorie internațională pentru că este convins în nevinovăția sa.

Dumnealui s-a expus în nenumărate rânduri că dosarele penale în privința sa sunt totalmente falsificate de către unii reprezenanți docili ai justiției și că Moldova va pierde la CtEDO 2 cazuri, unul din ele fiind fabricarea dosarelor pe numele său.

Dar nimeni din Moldova nu l-au auzit, sau se prefăceau că nu-l aud.

Cerem încetarea persecuției președintelui PACE prin dosare fabricate, pornite la comandă. Cerem respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale acestuia și revenirea organelor de justiție în albia legalității.

Rugăm instituțiile media să dea dovadă de echidistanță și să reflecte corect acest subiect și să informeze societatea despre faptul că președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, nu este căutat de INTERPOL așa cum s-au grăbit să anunțe autoritățile din Moldova în amplul proces de telejustiție.

Comunicat de presă.

Total
0
Shares
Total
0
Share