ULTIMA ORĂ // Reacția PDM, după ce democratul Alexandru Pînzari a fost încarcerat

Partidul Democrat din Moldova condamnă atacurile la adresa vicepreședintelui PDM Alexandru Pînzari, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al formațiunii.

”Acesta este un profesionist, un patriot și un om căruia îi pasă de țară, iar în funcțiile pe care le-a deținut ca șef al IGP și ca ministru al Apărării, a luptat cu criminalitatea și a avut grijă de securitatea țării și a cetățenilor.

Considerăm că prin reținerea acestuia, unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoții și corupții încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere.

Cerem tuturor să nu se grăbească să îl judece și să îl condamne pe Alexandru Pînzari. Credem că dlui Pînzari i se va face dreptate și sperăm că acesta va avea parte de o justiție corectă, așa cum li s-a promis cetățenilor în această campanie electorală”, a transmis partidul.

Amintim că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul ce vizează pretinsa activitate polițienească a lui Dorin Damir, finul lui Vlad Plahotniuc, ex-angajat al fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI.

Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul lui Alexandru Pînzari, un alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI.

În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, Pînzari a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului.

Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii.

Amintim că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share