Ultima oră! Reghina Apostolova a fost exclusă din cursa electorală iar susținătorii lui Ilan Șor s-au mobilizat la protest

reghina apostolova, partidul Shor, alegeri locale, alegeri 20 mai, candidatul sor exclus, anatol salaru, partidul unitatii nationale

Judecătoria Chișinău a decis astăzi excluderea candidatului Partidului „Șor” la Primăria Chișinău, Reghina Apostolova, din cursa electorală, pentru că a încălcat legilația electorală atunci când a primit 200.000 de lei din partea companiei mixte moldo-ruse – „Air Klassika Group”. O altă abatere de la lege, care i se impută candidatului Partidului Shor este susținerera din partea unor cetățeni străini.

Amintim că Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale mun. Chișinău a ieri astăzi pentru excluderea candidatului Partidului Shor la Primăria Chișinău, Reghina Apostolova, ca urmare a sesizării depuse de Partidul Unității Naționale (PUN). CECEM va sesiza Judecătoria Chișinău să se pronunţe pe marginea excluderii candidatului vizat, din cursa electorală, transmite deschide.

Sute de manifestanți, susținători ai Partidului ȘOR și ai candidatului acestuia la funcția de primar al Chișinăului, au protestat astăzi, în fața Judecătoriei Chișinău în momentul în care instanța examinează solicitarea PUN de a o exclude din campania electorală.

După cum informează tribuna, potrivit unui comunicat de presă, liderul formațiunii, Ilan Șor a declarat că, „astăzi de fapt se decide soarta democrației în Republica Moldova și viitorul Chișinăului”.

Acțiunea de protest a fost organizată ad-hoc, dovadă fiind și zecile de pancarte în susținerea Reghinei Apostolova care însă au fost scrise de mână și nu tipărite din timp, așa cum se întâmplă la alte acțiuni de protest. Oamenii cer justiție corectă, dar și ca Reghina Apostolova să conducă municipiul Chișinău unde să continue proiectele bune pe care le face acum la Orhei. „Vrem Reghina în Primărie”, „Vrem o viață ca în Orhei”, au scris manifestanții pe pancartele lor, scandând în același timp lozinci în favoarea unei justiții corecte „Lăsați poporul să decidă!”, „Reghina – primar de Chișinău””, se spune în comunicat.

La acțiune a participat și Ilan Șor, care a declarat că, instanța de judecată decide, de fapt, soarta democrației în Republica Moldova, dar și viitorul Chișinăului.

Total
0
Shares
Total
0
Share