Politică

Ultima oră: România nu recunoaște noul Guvern condus de Maia Sandu!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deciziile luate de PSRM și blocul ACUM în Parlament sunt ilegale! Prin urmare, noul guvern în frunte cu Maia Sandu la fel este ilegal. Acesta este poziția guvernului de la București. Soluția ieșirii Moldovei din criza politică deosebit de gravă în care a intrat este organizarea de noi alegeri parlamentare.

Ministrul de Externe de la Bucuresti, Teodor Meleșcanu, a precizat, luni, ca Romania nu recunoaste noul guvern de la Chisinau, pentru ca nu exista asa ceva. Intrebat de jurnalisti direct daca MAE recunoaste Guvernul Maia Sandu, Melescanu a rapuns NU.
 
„Nu exista institutia recunoasterii guvernului, exista recunoasterea unui stat. Noi suntem preocupati ca exista o situatie exploziva si vrem sa subliniem ca trebuie gasite modalitati de a fi depasita aceasta situatie. Atunci cand lucrurile se incurca, solutia e sa ne intoarcem la electorat. Alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problema”, a spus Melescanu, intr-o conferinta de presa.
 

Oficialul de la București a precizat si ca ambasadorul Romaniei la Chisinau a avut o intrevedere cu presedintele Igor Dodon, alaturi de ceilalti sefi ai misiunilor diplomatice. Melescanu a povestit ca doar Dodon a vorbit 15 minute, dupa care i-a poftit afara pe ambasadori. El a precizat ca i-a cerut ambasadorului roman sa aiba o intalnire si cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Amintim că guvernul condus de Maia Sandu a fost recunoscut de Federația Rusă. 

sursa: Unimedia
România nu recunoaște noul Guvern condus de Maia Sandu!
loading...

Comments are closed.