Actual

ULTIMĂ ORĂ // Șefa ANI și-a depus demisia. Cererea a fost expediată Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rodica Antoci și-a dat demisia din funcția de președintă a Autorității Naționale de Integritat (ANI). Cererea privind demisia lui Antoci a fost expediată la Președinție, scrie Unimedia, care a publicat documentul semnat cu data de 31 martie. 

Conform cererii, Rodica Antoci urmează să își înceteze activitatea la ANI din 1 aprilie 2022.

În data de 18 martie, Consiliul de Integritate a propus suspendarea din funcție a Rodicăi Antoci, în legătură cu audirea și recunoașterea ei în calitate de bănuită, la începutul lunii februarie, într-un dosar pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. La bază se află o sesizare a vicepreședintelui ANI, Lilian Chișca, „cu privire la omisiuni admise de anumiți factori de decizie între 2019-2021”, sesizarea celui mai nou membru în Consiliul de Integritate, Ion Botnarenco și cererea Procuraturii Anticorupție cu privire la suspendarea din funcție a șefei ANI.

În 24 martie, șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul privind suspendarea din funcție a lui Antoci.

Rodica Antoci a fost investită în funcție în anul 2017, prin decretul președintelui Republicii Moldova. Candidatura acesteia a fost selectată de membrii Consiliului de Integritate în urma unui concurs public.

loading...

Comments are closed.