Actual

ULTIMA ORĂ // SIS a cerut blocarea paginii web rta.md

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin Ordinul Directorului SIS, nr.18 din 7 martie curent, lista surselor cu conținut online care promovează informații false ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență, aprobate prin hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022 a fost completată cu portalul www.rta.md.

În conformitate cu pct. 26-28 din Dispoziția nr. 1 din 24 februarie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, SIS a identificat site-ul web cu adresa: www.rta.md care se poziționează drept un centru de analiză cu denumirea „Regional Trends Analytics”, ce distribuie pe teritoriul Republicii Moldova materiale, reflectând opinii orientate spre justificarea războiului, precum și împotriva integrității teritoriale și al statutului de neutralitate al țării.

De asemenea, menționăm că adresa colectivului redacțional este una fictivă.

Serviciul de Informații și Securitate reiterează apelul public către sursele de informare în masă în vederea prevenirii diseminării și eliminării imediate a articolelor/informațiilor false și a celor ce conțin limbaj care incită la ură și/sau violență.

loading...

Comments are closed.