Actual

ULTIMA ORĂ // SIS a reținut un avocat și pe complicele acestuia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) și ai Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în coordonare cu Procuratura Anticorupție (PA), au documentat acţiunile pretins ilegale ale unui avocat și complicele acestuia. Avocatul a pretins de la un cetățean mijloace financiare în sumă de 3 000 EURO.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Bănuitul ar fi susținut că are influență asupra completului de judecată care examinează cauza penală de învinuire a acestuia și ar putea determina persoane cu funcție de demnitate publică să adopte o decizie favorabilă, prin menținerea sentinței emise de instanța de fond.

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală întreprinse, la 08.12.2021, avocatul și intermediarul său au fost reținuți în flagrant delict, în timpul transmiterii primei tranșe din suma pretinsă anterior, și anume 20 000 MDL.

Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.

Pe cazul dat a fost iniţiată cauza penală în conformitate cu indicii art. 326 alin.1, (trafic de influență) Cod penal al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.